top of page

HOE GERAAK IK VAN WIT TOT ZWART?

In het Wado-Ryu Karate start je met een witte gordel, ook 9de Kyu genoemd. We klimmen jaar na jaar op tot we 1ste Kyu bereiken (3de Bruine Gordel). Dan bereiden we ons voor op het Shodan Shinken, het examen voor de zwarte gordel 1ste Dan. Vanaf het Shodan Shinken gebeuren de examens voor de jury van de Karate Federatie. 
We trainen 1 tot 2 maal per week in de club. We vragen dan ook dat onze leden thuis de lessen herhalen om een zo vlot mogelijk parcours te doorlopen. Thuis niet oefenen, zorgt meestal voor vertraging in het leren van de nodige technieken om nieuwe Kyu's te behalen.
We raden ook sterk aan dat leden zelf aan hun conditie werken zoals door te lopen, fietsen, fitness, zwemmen, ... dit komt het karate enkel ten goede. 
Lenigheid is een andere pilaar van ons karate. Daarom vragen we onze leden ook van op een verstandige manier ook aan de lenigheid te werken, bij voorkeur door aktief te stretchen met voldoende opgewarmde spieren. Hopen dat lenigheid komt met de trainingen in de club alleen, zal enkel je progressie vertragen.

Contact
Karate Black Belt

WAT MOET JE KENNEN?

VISUEEL OVERZICHT GROEP 3

Download

VISUEEL OVERZICHT GROEP 4

Download

GROEP 3 DETAIL PER KYU

Download

GROEP 4 DETAIL PER KYU

Download

GROEP 4 SHODAN SHINKEN FEDERATIE

WAAR MOET JE AAN VOLDOEN?

Examens worden afgenomen vanaf groep 3

  1. Minstens X maand je huidige Kyu 

  2. Minstens X lessen hebben gevolgd

  3. Positief advies hebben van de hoofdtrainer om te mogen deelnemen aan het examen

  4. Slagen voor het examen (zie sectie 'Wat moet je kennen?')

Karate betekent ook zelfdicipline, je zorgt dus zelf dat je het bestuur de nodige documenten bezorgt voor je de les terug verlaat.

Zorg dat je de dag van het examen zowel je aanwezigheidsboekje en je vergunningsboekje bezorgt aan de hoofdtrainer of iemand van het bestuur. 

Kom zeker hier nog eens kijken, daar wij nog sleutelen aan de laatste puntjes.

9DE NAAR 8STE KYU

8STE NAAR 7DE KYU

7DE NAAR 6DE KYU

6DE NAAR 5DE KYU

5DE NAAR 4DE KYU

4DE NAAR 3DE KYU

3DE NAAR 2DE KYU

2DE NAAR 1STE KYU

1STE KYU NAAR 1STE DAN

bottom of page